Nieuws (via onze facebookpagina):

jeugdtheaterschooldalfsen
21-september-2017 13:30
22 september kennismaken met onze theaterlessen (8-12 jaar) Theater de Stoomfabriek GEEF JE NOG SNEL OP!
http://jeugdtheaterschooldalfsen.nl #theaterles #goedvoorjekind Dalfsennet Nieuws Kiddybe Agrarische kinderopvang de Kleine Kornuiten Bonte Stegge Kbs de Polhaar Schat van Dalfsen
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
13-september-2017 20:33
Jonge acteurs (10-14 jaar) gezocht

Jonge acteurs (10-14 jaar) gezocht voor voorstellingen over kindsoldaten. De musical Wortels was vorig seizoen een groot succes. Er staat nu weer een tweede (kleiner) theaterproject op stapel waarvoor we spelers zoeken om een indrukwekkende voorstelling over oorlog en vrede te maken.

Het kind en de soldaat
In samenwerking met Amnesty International afdeling Dalfsen en de jeugdtheaterschool Dalfsen zal op de Dag van de rechten van het kind, 20 november, de muziektheatervoorstelling “Het kind en de soldaat” opgevoerd gaan worden. Deze voorstelling wordt gekoppeld aan een educatief bezoek over oorlog en kinderen aan de deelnemende basisscholen van de gemeente Dalfsen.

Geen musical zonder spelers, en daar zijn we nu naar op zoek.
We zijn op zoek naar 11 kinderen, 6 jongens en 5 meisjes van 10 t/m 14 jaar die makkelijk teksten kunnen leren en toonvast kunnen zingen.

Planning
We starten 25 september met repeteren, op maandagavonden van 18:00 – 20:00 uur, locatie De Stoomfabriek. Omdat er een korte productietijd is, zal je alle maandagen aanwezig moeten zijn. Daarnaast verwachten we, zoals bekend, dat je thuis je teksten leert en goed voorbereid naar de repetities komt.
Op 19 november is er een laatste doorloop en op 20 november de benefiet voorstelling. Vervolgens op dinsdag 21 en donderdag 23 november zijn er per dag drie voorstellingen die onder schooltijd gespeeld gaan worden. Het publiek tijdens deze voorstellingen zal bestaan uit kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Dalfsen. Houd er wel rekening mee dat je twee dagen overdag beschikbaar moet kunnen zijn, hiervoor moet je eerst toestemming vragen van jouw school.

Het verhaal
De musical speelt in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het is een oorlog waar soldaten van 13, 14 jaar geen uitzondering zijn. We schrijven 1915. Men is overeengekomen dat er op 25 december een etmaal lang niet wordt gevochten. Vlak voor het bestand ingaat, vindt er nog een heftige schotenwisseling plaats, met doden en gewonden als gevolg. Tijdens het bestand ontmoeten vriend en vijand elkaar en een generaal vertelt het indrukwekkende verhaal van Het kind en de soldaat. Als het verhaal eindigt, is ongemerkt het kerstbestand verlopen. Eigenlijk moeten ze nu weer oorlog gaan voeren of is het mogelijk dat de generaal nog een keer het kerstverhaal vertelt…

Opgeven
Heb je belangstelling om in deze musical te spelen en heb je genoeg tijd en energie beschikbaar om vanaf september tot en met november te repeteren en belangrijk, denk je op 21 en 23 november vrij van school kunt krijgen om de voorstellingen te kunnen spelen, en kun je toonvast zingen, stuur dan een mail naar info@jeugdtheaterschooldalfsen.nl. Vermeld in die mail duidelijk je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de school en groep/klas waar je in zit. Doe dit voor dinsdag 19 september. Wij verzamelen alle aanmeldingen en maken op basis daarvan een selectie van de 11 kinderen die daadwerkelijk in de voorstelling gaan spelen. zodra deze cast bekend is, nemen we weer contact met je.
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
09-september-2017 19:03
Dansdemo succesvol afgerond in de Stoomfabriek.
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
09-september-2017 07:38
Gisteren was ons theaterdans-demo-team bij het Kiddybe event, vandaag, tijdens "proef Dalfsen" in de Stoomfabriek.

Wil je ook les van één van de beste dansdocenten van Overijssel? Kom kijken om 15:00 uur en geef je op voor de lessen theaterdans of ballet. (Les op woensdagen, meer info: check jeugdtheaterschooldalfsen.nl)

Theater de Stoomfabriek #proefdalfsen
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
09-september-2017 07:24
Weer een top programmering!
jeugdtheaterschooldalfsen
07-september-2017 11:05
Vrijdag zijn wij aanwezig bij het Kiddybe event in Dalfsen. Kom langs voor een mini-acteer-workshop, theaterdans-demonstratie en informatie over het nieuwe lesseizoen!

Zaterdag staat de jeugdtheaterschool om 15:00 uur tijdens Proef Dalfsen in theater de stoomfabriek met een theaterdans-demo, informatie over de nieuwe voorstelling van de jeugdtheaterschool, een mini-workshop en een introductie op een nieuw project i.s.m. Amnesty International: we gaan een voorstelling maken die op 20 november (dag van de rechten van het kind) in première gaat!

Kiddybe Theater de Stoomfabriek Proef Dalfsen

— Products shown: Theaterdans and jaarcursus theater - musical 8 t/m 12 jr.
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
06-september-2017 15:37
De productie voor seizoen 2017-2018 voor de lesgroep 8 t/m 12 jaar is: "Naast de Waarheid".

Het stuk speelt zich af in de jaren vijftig. De voorstelling bevat twee verhaallijnen die elkaar aanvullen tot ze samen tot een onvermijdelijk einde komen. Aan de ene kant gaat het stuk over een speelfilm die word opgenomen en we zien de complete crew hard werken om deze af te krijgen.

Aan de andere kant is er op de set een moord gepleegd die moet worden opgelost. Ze kunnen niet te veel loslaten naar de buitenwereld en moeten dus noodgedwongen door met de filmproductie. Gelukkig blijkt het script handig tips voor een onderzoek te bevatten. Een fijn toeval of opzet? Het einde blijkt echter anders dan verwacht.

De voorstelling bevat liedjes die op een slimme wijze heden en verleden samen brengen. De nummers bevatten herkenbare elementen uit de muziek van de jaren 50, in een modern jasje.
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
06-september-2017 13:03
De jeugdtheaterschool Dalfsen is onderdeel van Xapp. En Xapp heeft een kindercastingbureau. Mathilde heeft vorig jeugdtheaterseizoen les gehad en speelde zo mee in een commercial van Wocozon Zonnepanelen: https://vimeo.com/231409758
jeugdtheaterschooldalfsen
04-september-2017 16:31
Ons theaterdans-demo-team repeteert!
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
01-september-2017 20:10
Heb jij je al opgegeven? jeugdtheaterschooldalfsen.nl
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
30-augustus-2017 20:10
Volg theaterles bij de jeugdtheaterschool Dalfsen.
Theaterlessen, Theaterdans en Klassiek Ballet.
Opleidingsklassen theater worden gegeven in Zwolle.

http://jeugdtheaterschooldalfsen.nl http://jeugdtheaterschoolzwolle.nl
jeugdtheaterschooldalfsen
25-augustus-2017 23:16
jeugdtheaterschooldalfsen
23-augustus-2017 12:32
Topkwaliteit lessen ballet en theaterdans in Dalfsen bij de jeugdtheaterschool. Geef je op via http://jeugdtheaterschooldalfsen.nl
(dit bericht delen is echt heel aardig!)
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
22-augustus-2017 14:07
Geef je nu op voor de theaterlessen of de lessen theaterdans/ballet in Dalfsen:
Kennismakingslessen theater: 22 september
Kennismakingslessen Ballet (4 t/m 7 jaar) en Theaterdans (8 t/m 12 jaar): 20 september
http://jeugdtheaterschooldalfsen.nl
Message image
jeugdtheaterschooldalfsen
22-augustus-2017 12:00
Jeugdtheaterschool Dalfsen
Message image
Generale repetitie in volle gang!
Message image
Zo. Het decor staal alvast in het theater voor de generale repetitie.
Message image
Op zaterdag 1 juli wordt de voorstelling "Mag ik nog wat Strafwerk" gespeeld in Theater de Stoomfabriek door onze spelers:

Britt, Carmen, Faya, Indy, Iris, Ize, Jade, Kjerstin, Lone, Luna, Maartje, Manou, Marilou, Maroucha, Mathilde, Nikki, Noa, Naomi, Nora, Serine, Sophie, Stan, Tessa, Thomas, Tirza en janneke

Toi-Toi-Toi, Break a leg, Hals- und Beinbruch

Theater de Stoomfabriek
.
Message image
Dat was 'm dan. De laatste repetitie. Volgende week tijdens de drie uur durende les de generale repetitie.
Message image
De voorstelling "Mag ik nog wat Strafwerk" van de jeugdtheaterschool wordt zaterdag 1 juli gespeeld in de Stoomfabriek. De avondvoorstelling is al vol maar voor de middag (14:30) zijn nog 20 plaatsen beschikbaar.
Wil je komen kijken naar onze Toppers uit de gemeente Dalfsen? Stuur een mail naar ria@xapp.nl. #theaterdestoomfabriek #talentindalfsen #strafwerk
Message image
Vandaag gewerkt in de bonte stegge. Scenes verdiept en ja, we zijn bijna klaar voor de voorstelling.

Docent Jasper was vanavond ook nog te zien in het TV programma Jij & ik als stemcoach.
Message image
Voor iedereen die de kennismakingslessen ballet en musicaldans in Dalfsen hebben gemist: aanstaande vrijdag in het theater van de Carrousel in Ommen kun je ook mee doen. Geef je op via http://jeugdtheaterschoolommen.nl
Message image
Sfeerbeelden tijdens de les
Message image
Musicaldansles.
Message image
Nu: kennismaken met ballet straks om 16:45 kennismaken met musicaldans Theater de Stoomfabriek
Message image
Een goede doorloop van de eerste 14 scenes gedaan. Ging al er goed!
Message image

Zangles in Dalfsen

voor 6 t/m 15 jaar

xapp zangles dalfsenZing je vaak en graag? Ga op zangles! Ga direct naar de site met informatie over de zanglessen.

TIP: volg een workshop

Acteren kent zoveel disciplines, daar raak je niet op uitgekeken! De jeugdtheaterschool Dalfsen organiseert workshops op het gebied van acteren in de breedste zin van het woord.

Het scala van workshops wisselt regelmatig, op de website staat het actuele aanbod.