Vooropleiding theater/musical 9 t/m 13 jaar

  • 28 lessen
  • Odeon (Zwolse Theaters)
  • zaterdag 15:15 – 17:15
  • € 549,-
  • toegankelijk via auditie

De volgende stap!

Deze cursus wordt in Zwolle door Jeugdtheaterschool Zwolle gegeven. Ben jij bezig met theater maar wil je nog meer? Dan is deze vooropleiding iets voor jou! Met een hechte groep werken we een jaar lang intensief samen. We verdiepen ons in acteertechnieken, stemgebruik en maakprocessen. Samengaan we experimenteren met de mogelijkheden van de rollen en de eindproductie. Zo ontdek je de opbouw van het theater en leer je invloed te hebben op het eindproduct. Op die manier wordt je echt mede-eigenaar van het geheel.

In de twee uur durende lessen wordt met een afwisselend programma gewerkt. De ene les wordt en gerepeteerd voor de voorstelling en bij de andere les is er ruimte voor verdieping. Zo kun je nieuwe vaardigheden direct inzetten maar leggen we ook een sterke basis voor de toekomst. Dit kan zijn om later een theateropleiding op HBO- of MBO-niveau te gaan volgen of bijvoorbeeld om in een professionele productie te willen spelen.

Als jeugdtheaterschool vinden we het belangrijk dat onze leerlingen ook in aanraking komen met het grote werkveld van de podiumkunst. Zo organiseren we voorstellingsbezoeken, praten we na met gezelschappen en nodigen we gastdocenten uit voor onze Atelierlessen. Hierdoor bieden we extra diepgang, training in een bijzondere vaardigheid maar ook een frisse blik.

Ben je geïnteresseerd? Doe dan Auditie! Tijdens de auditie kijken we naar talent maar vooral ook naar motivatie en leerbaarheid. Een goede kans voor ons om te zien of we bij elkaar passen.

Vooropleiding theater 14 t/m 21 jaar

  • 28 lessen
  • Odeon (Zwolse Theaters)
  • zaterdag 18:00 – 20:00
  • € 549,-
  • toegankelijk via auditie

Geef context aan talent!

Deze cursus wordt in Zwolle door Jeugdtheaterschool Zwolle gegeven. Speciaal voor jong, gemotiveerd acteertalent in de regio Zwolle is er de vooropleiding Theater die zich richt op leerlingen die graag verdieping willen zien in podiumkunsteducatie. Dit kan zijn vooropleiding om later een theateropleiding op HBO- of MBO-niveau te gaan volgen of bijvoorbeeld om in een professionele productie te willen spelen.

Ontwikkeling staat in deze lessen centraal. Talent is daarvoor een goede basis. Een springplank om naar uitdaging en nieuwe wegen te zoeken. Echter, om nieuwe wegen in te slaan is het ook goed om de bestaande wegen ook te ontdekken. Dat bedoelen wij met Context voor talent. Door te weten hoe jouw kwaliteiten vallen binnen het totale werkveld en welke stijlen en handvatten er bestaan kun je constructief verder komen. We willen niet dat je enkel binnen die ene productie straalt.
Talent verdient het om de tools te krijgen om op ieder gebied jouw rol, jouw stuk of jouw productie aan te pakken.

Lessen van de opleidingsklas duren twee uur. Er is een breed programma ontwikkeld waarbij oog is voor acteertechnieken, rolopbouw en overdracht. Daarnaast is er ook aandacht aanverwante elementen als film, regie en schrijven. Het programma is afwisselend van aard en er op gericht het net geleerde, direct toe te kunnen passen. Om die reden is er de ene week een zogeheten trainingsles en de andere week repetitie voor de voorstelling.

Tijdens onze Atelierlessen behandelen we een specifiek podiumkunst-onderwerp, gegeven door een specialist. Ook organiseren we gezamenlijke voorstellingsbezoeken om contact te houden met het werkveld.

Nieuw dit jaar zijn de aanvullende modules te volgen. Deze korte lessenreeksen geven extra ruimte voor experiment en verdieping. De modules zijn enkel toegankelijk voor leerlingen van één van de opleidingsklassen.

Kan jij niet wachten om je verder te ontwikkelen? Doe dan zeker auditie!
Tijdens de auditie maken we wederzijds kennis en kijken we of niet enkel jouw talent maar ook jouw leergierigheid passen de opleidingsklassen. Tot snel!