Productie Mix (8 t/m 12 jaar)
Iedereen in een op maat gemaakte voorstelling.

Waar denk je aan als je aan theater denkt? Precies, een voorstelling! In de Productie Mix groepen is dat dan ook wat er centraal staat. Een jaar lang werk je samen aan jullie eigen voorstelling. Maar dat is natuurlijk niet alles. Aan de hand van het stuk ga je samen bezig met speloefeningen, personage ontwikkeling en er is ruimte voor Atelierlessen. In deze lessen verdiep je je in onderwerpen als improvisatie, film of maskerspel.

Wekelijks komen de leerlingen op hun eigen locatie bijeen. De eerste vijf lessen richten zich op spelontwikkeling, plezier en natuurlijk op kennismaking. Daarna krijgt iedereen een script en starten ook de repetities. Elke locatie krijgt een stuk dat speciaal voor hen op maat is gemaakt. Het zijn dus geen massavoorstellingen met honderden kinderen die allen een regel tekst hebben. Nee, wij kiezen ervoor om iedereen ruim aan bod te laten komen. In een intieme zaal draagt iedere leerling bij aan het stuk. Zonder tussenkomst van volwassenen spelen zij daar hun eigen productie en iedere rol is werkelijk belangrijk! Uiteraard gebeurt dit allemaal in een veilige omgeving zodat iedereen de succeservaring zal hebben die ze verdienen.

De stukken voor al onze productiegroepen worden speciaal voor de Jeugdtheaterschool geschreven. Niet alleen zorgt dit voor uitdagende stukken voor elke leeftijdsgroep, het waarborgt ook gelijkwaardigheid. In veel bekende werken is duidelijk spraken van hoofd en bijrollen. Daar doen we bij deze groepen niet aan. Iedere leerling verdient het uitgedaagd te worden. Uiteraard wordt de mate van uitdaging goed afgestemd maar niemand zal een jaar toewerken naar een rol als boom nummer 3.
Dit betekent natuurlijk wel dat er thuis ook geoefend moet worden. Tekst leren is nu eenmaal iets dat hoort bij een productie. Enkel met gekende tekst kun je echt de diepte van een rol induiken.

Bij de leeftijd 8 t/m 12 jaar is er spraken van Productie Mix groepen. Dit betekent dat we de balans houden tussen toneel en musical. Er is aandacht voor alle drie de podiumkunsten met een nadruk op spel en zang. Er wordt hiervoor gekozen om leerlingen kennis te laten maken met het brede spectrum van theater. We vinden het belangrijk ontwikkeling ook in de breedte te stimuleren zodat er op latere leeftijd bewust richting kan worden gekozen. Vanuit deze cursus stromen dan ook veel leerlingen door naar ‘Productie Theater’ en ‘Productie Musical’.

Inschrijven voor Productie Mix op de leslocatie in Dalfsen gaat via de site van Jeugdtheaterschool Zwolle. Kies voor Productie Mix Dalfsen en geef je op voor de kennismakingsles of schrijf je meteen in.

Inschrijven voor Productie Mix op de leslocatie in Dalfsen gaat via de site van Jeugdtheaterschool Zwolle. Kies voor Productie Mix Dalfsen en geef je op voor de kennismakingsles of schrijf je meteen in.

 • Dalfsen
  Theater de Stoomfabriek, Vrijdag 15:45 – 17:15
  Startdatum: 22-09-2023
 • 28 lessen van 90 minuten
 • €425,-
Productie Mix - theater en musical voor kinderen Jeugdtheaterschool Dalfsen

Theater-Flex (8 t/m 12 jaar) in Nieuwleusen.
Een podium is de plek voor theater, de plek voor zang & dans maar bovenal de plek voor plezier.

Stap in de spotlight en maak je klaar voor anderhalf uur lang theater. Jouw hoofd zit vol goede ideeën en verhalen en hoe leuk is om dat aan anderen te kunnen laten zien. Samen met een groep kinderen van jouw eigen leeftijd ga je elke week aan de slag. Zo leer je alles over acteren, theater, musical, presenteren en hoe je je eigen ideeën tot een toneelstuk maakt.

Wekelijks komen de kinderen bij elkaar. Hier krijgen ze les van een theaterdocent in alle basisprincipes van theater. Acteren voert de boventoon maar ook het ontwikkelen en vormgeven van de eigen fantasie vormt een belangrijk onderdeel. Verder wordt er aandacht besteed aan: samenwerking, samen spel, zelfvertrouwen en presenteren. Twee keer in het jaar zijn er korte presentaties (in december en aan het einde van de cursus) op de leslocatie. Zo kunnen ook broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s meegenieten van al dat jonge talent.

Het lesprogramma behandelt allerlei onderdelen. Er wordt geput uit een zeer uitgebreid spelarchief aan de hand waarvan leren ontstaat vanuit het ervaren.

Instromen bij de lessen is het hele jaar door mogelijk.

Inschrijven voor Theater-Flex op de leslocatie in Nieuwleusen gaat via de site van Jeugdtheaterschool Zwolle. Kies voor Theater-Flex Nieuwleusen en geef je op!

Inschrijven voor Theater-Flex op de leslocatie in De Spil Nieuwleusen gaat via de site van Jeugdtheaterschool Zwolle. Kies voor Theater-Flex Nieuwleusen en geef je op!

 • Nieuwleusen
  Kulturhus De Spil
  Donderdag 15:30 – 17:00
  Startdatum: 28-09-2023
  24 lessen van 90 minuten
  €349,-